Boloňská omáčka 2 porce

Kód: 69
Neohodnoceno
Značka: EXPRES MENU
199 Kč 33 Kč / 100 g
Skladem (>5 ks)

Tradiční italská omáčka z mletého hovězího, šťavnatých rajčátek, kořenové zeleniny a bylinek s vůní Středomoří.

Detailní informace

Osobní odběr zdarma
Osobní odběr zdarma
Jablonec nad Nisou, Turnov, Vratislavice nad Nisou
Garance
Pozáruční servis
S nákupem Vám poradíme. Po záruce opravíme.
Doručení do druhého dne
Doručení do druhého dne
Na naše výdejní místa. Případně k Vám na adresu.

Detailní popis produktu

Složení

hovězí maso přední (33 %), rajčata sterilovaná (33 %) [rajčata (60 %), rajčatová šťáva, jedlá sůl, regulátor kyselosti: kyselina citronová], rajčatový protlak (voda, rajčatový protlak, sůl), kořenová zelenina (mrkev, celer, pastinák, petržel), cibule, řepkový olej, sůl kamenná, cukr řepný, česnek, oregano, kmín, pepř.

 

Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota kJ: 373,2
Energetická hodnota kcal: 88,9
Tuky: 4,4 g
Nasycené mastné kyseliny: 1,8 g
Sacharidy: 5,6 g
z toho cukry: 3,9 g
Bílkoviny: 7,70 g
Vláknina: 1,3 g
Sůl: 0,7 g

Doplňkové parametry

Kategorie: EXPRES MENU
Hmotnost: 0.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Jak naše produkty vaříme:

 

 

Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.

Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.

 

Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde

Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.

Při vaření neděláme žádnou magii

 

 

Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.

Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

 

Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.

 

Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě

 

 

Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP  kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

 

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:

  • Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
  • Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
  • Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
  • Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.