Kuře Tikka Masala s rýží basmati

Kód: 201 301 Zvolte variantu
Neohodnoceno
Značka: EXPRES MENU
269 Kč 349 Kč od 269 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Varianta

Detailní informace

Osobní odběr zdarma
Osobní odběr zdarma
Jablonec nad Nisou, Turnov, Vratislavice nad Nisou
Garance
Pozáruční servis
S nákupem Vám poradíme. Po záruce opravíme.
Doručení do druhého dne
Doručení do druhého dne
Na naše výdejní místa. Případně k Vám na adresu.

Detailní popis produktu

Kuřecí Tikka Masala s rýží basmati

 

 

Kureci-Tikka-Masala-s-ryzi-basmati

115 g (400 g finálního jídla)
173 g (600 g finálního jídla) 

Užívej si na cestách minimim váhy a maximum chuti ?

Kuchaři od základu poctivě uvařené jídlo ze 100% přírodních surovin, které následně sušíme mrazem pomocí naší unikátní metody Vacuum-Dried/Tasty. Jídlo si díky ní zachová svou přirozenou chuť, vůni i nutriční hodnoty. Navíc snížíme jeho váhu až o 80 % váhy výsledné porce. Lightweight Adventure Menu pak stačí jednoduše zalít horkou vodou. Po rehydrataci nepoznáš rozdíl a jídlo si vychutnáš stejně, jako by bylo právě čerstvě uvařené.

I v těch nejtěžších podmínkách se můžeš lehce najíst stejně dobře jako v restauraci!

O jídle 

Tradiční indická specialita uvařená dle originální receptury a s použitím místních koření. Maso je nakládané 24 hodin ve směsi smetanového jogurtu a koření a poté pečeno v páře. Lahodná mírně pikantní smetanová omáčka je dochucena čerstvým koriandrem a jako příloha je kurkumou obarvená rýže Basmati.

Složení

Kuřecí prsa (30%), sakaná rajčata (20%)(rajčata, rajčatová šťáva, kyselina citrónová), rýže basmati (16%), smetana (16%), jogurt (10%), cibule, česnek, máslo (mléko), olivový olej, sůl, zázvor, garam masala, kurkuma, římský kmín, chilli, koriandr mletý, třtinový cukr, koriandr čerstvý.

Nutriční hodnoty


100 g STANDARD PORCE BIG PORCE
Energetická hodnota kcal 456 524 789
Energetická hodnota kJ 1910 2197 3304
Tuk g 22 25 38
Nasycené tuky g

11

13 19
Bílkoviny g 28 33 48
Sacharidy g 34 39 59
Cukry g 6 6,9 10
Sůl g 2,8 3,3 4,8

Doplňkové parametry

Kategorie: Vakuově sušená jídla
Alergeny: bez lepku, bezvaječné
Hlavní kategorie: Vakuově sušená jídla
Typ jídla: Hlavní jídla

Jak naše produkty vaříme:

 

 

Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.

Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.

 

Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde

Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.

Při vaření neděláme žádnou magii

 

 

Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.

Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

 

Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.

 

Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě

 

 

Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP  kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

 

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:

  • Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
  • Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
  • Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
  • Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.