Kuře Tikka Masala s rýží basmati
Kód: 201 301 Zvolte variantuOsobní odběr zdarma
Jablonec nad Nisou, Turnov, Vratislavice nad Nisou
Pozáruční servis
S nákupem Vám poradíme. Po záruce opravíme.
Doručení do druhého dne
Na naše výdejní místa. Případně k Vám na adresu.
Detailní popis produktu
Kuřecí Tikka Masala s rýží basmati
115 g (400 g finálního jídla)
173 g (600 g finálního jídla)
Užívej si na cestách minimim váhy a maximum chuti ?
Kuchaři od základu poctivě uvařené jídlo ze 100% přírodních surovin, které následně sušíme mrazem pomocí naší unikátní metody Vacuum-Dried/Tasty. Jídlo si díky ní zachová svou přirozenou chuť, vůni i nutriční hodnoty. Navíc snížíme jeho váhu až o 80 % váhy výsledné porce. Lightweight Adventure Menu pak stačí jednoduše zalít horkou vodou. Po rehydrataci nepoznáš rozdíl a jídlo si vychutnáš stejně, jako by bylo právě čerstvě uvařené.
I v těch nejtěžších podmínkách se můžeš lehce najíst stejně dobře jako v restauraci!
O jídle
Tradiční indická specialita uvařená dle originální receptury a s použitím místních koření. Maso je nakládané 24 hodin ve směsi smetanového jogurtu a koření a poté pečeno v páře. Lahodná mírně pikantní smetanová omáčka je dochucena čerstvým koriandrem a jako příloha je kurkumou obarvená rýže Basmati.
Složení
Kuřecí prsa (30%), sakaná rajčata (20%)(rajčata, rajčatová šťáva, kyselina citrónová), rýže basmati (16%), smetana (16%), jogurt (10%), cibule, česnek, máslo (mléko), olivový olej, sůl, zázvor, garam masala, kurkuma, římský kmín, chilli, koriandr mletý, třtinový cukr, koriandr čerstvý.
Nutriční hodnoty
100 g | STANDARD PORCE | BIG PORCE | ||
---|---|---|---|---|
Energetická hodnota | kcal | 456 | 524 | 789 |
Energetická hodnota | kJ | 1910 | 2197 | 3304 |
Tuk | g | 22 | 25 | 38 |
Nasycené tuky | g |
11 |
13 | 19 |
Bílkoviny | g | 28 | 33 | 48 |
Sacharidy | g | 34 | 39 | 59 |
Cukry | g | 6 | 6,9 | 10 |
Sůl | g | 2,8 | 3,3 | 4,8 |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vakuově sušená jídla |
---|---|
Alergeny: | bez lepku, bezvaječné |
Hlavní kategorie: | Vakuově sušená jídla |
Typ jídla: | Hlavní jídla |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Jak naše produkty vaříme:
Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.
Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.
Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.
Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde.
Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.
Při vaření neděláme žádnou magii
Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.
Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.
Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.
Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě
Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP – kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.
Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:
- Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
- Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
- Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
- Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.