EXPRES MENU, Strana 4

Jak naše produkty vaříme:

 

 

Všechno začíná už s výběrem surovin. A tady jsme nekompromisní.

Každé poctivé vaření začíná výběrem kvalitních surovin.

 

Našim zákazníkům garantujeme, že nepoužíváme chemické přísady (konzervanty, rychlosoli, umělá sladidla, stabilizátory, barviva apod.). To samozřejmě musí platit i pro suroviny, které do našich jídel dáváme, proto si například necháváme vyrábět uzeniny tradičním způsobem od lokálních řezníků. Koupit dnes klobásu, ve které by nebyla rychlosůl a lepek, je prakticky nemožné.

Kromě kvality myslíme i na ekologii. Maximálně využíváme lokální dodavatele a díky trvanlivosti můžeme vařit jídla sezónně, když jsou dané suroviny čerstvě nasbírané. Na ekologii jsme mysleli i při volbě balení. Jídla jsou zabalená v inovativním vícevrstvém bariérovém sáčku. Tento obal má v průběhu životního cyklu produktu výrazně nižší emise CO2 v porovnání se skleněnou anebo plechovou nádobou. Více ve článku zde

Důležitým kritériem při výběru jsou dobré životní podmínky zvířat. Suroviny nakupujeme pouze od dodavatelů, kteří v tomto směru sdílejí naše hodnoty. Například klecové chovy slepic u nás mají červenou.

Při vaření neděláme žádnou magii

 

 

Produkty vaříme tak, jako je vařily naše babičky. V kuchyni nepoužíváme nic, co byste nenašli v každé domácnosti.

Například základem našich omáček jsou přes noc tažené vývary. Zeleninu restujeme pouze na za studena lisovaném oleji. Na maso používáme zdravější pečení v páře. Nikdy nepoužíváme dochucovadla a kořenící směsi. Pro bezlepkové zahušťování jsme si vytvořili vlastní směs kukuřičné a rýžové mouky. Mouka je lépe stravitelná, méně kalorická, a výsledek je k nepoznání od použití mouky pšeničné.

 

Ačkoli technologicky inovujeme, pilířem našeho vaření jsou stále lidé, na kterých si zakládáme. Většina našeho personálu je s námi dlouhé roky.

 

Zavařování. Aneb jak naše jídlo vydrží 10 let při pokojové teplotě

 

 

Abychom dokázali plnit náš závazek, tj. žádná chemie v našich pokrmech, museli jsme vyvinout vlastní technologii, kterou nazýváme CTP  kontinuální tepelný proces. Tento proces má jen dvě ingredience: teplo a pečlivou práci.

 

Když celý proces zjednodušíme, vypadá takto:

  • Od momentu, kdy se pokrm začne vařit, nesmí jeho teplota klesnout pod 70 stupňů Celsia.
  • Uvařený produkt se musí co nejdříve dostat do našeho bariérového sáčku.
  • Sáček se hermeticky uzavře zatavením.
  • Zkompletovaný produkt se sterilizuje v našem na zakázku vyrobeném zařízení. V něm dochází k šokovému zahřátí na vysokou teplotu a následnému zchlazení.
82 položek celkem
625 em 1p 3d kruta se zelim rgb 1600px
119 Kč

Šťavnaté kousky libového krůtího masa s čerstvým bílým hlávkovým zelím dušeným na cibulce a kmínu. Připraveno podle zásad SCD.

Kód: 243
641 1 vyvar hovezi
Vývar hovězí 600 g
Skladem (>5 ks)
119 Kč

15 hodin pomalu tažený vývar z hovězího masa, kostí a kořenové zeleniny, jemně solený, vhodný jako základ do polévek, omáček a pro podlití pečeného masa. 

Kód: 150
337 em 1p 3d znojemska hovezi pecene rgb 800px
119 Kč

Špikovaný hovězí plátek s omáčkou na cibulovém základu s výraznou chutí nakládaných okurek.  Vhodná příloha je rýže nebo knedlík.

Kód: 222
662 em 1p 3d hovezi s krenovou omackou rgb 800px
129 Kč

Křehký plátek hovězího masa s jemnou smetanovou omáčkou s příchutí křenu.

Kód: 231
346 km 3d koprovka vejce brambory rgb 900px
129 Kč

Jemná smetanová omáčka s vejcem na tvrdo a vařenými bramborami, kterou ocení nejen vegetariáni, ale všichni, kteří milují chuť kopru.

Kód: 252
580 em 1p 3d moravska kapsicka rgb 800px
129 Kč

Roláda z vepřového masa, ručně plněná vaječnou fáší s kousky klobásy, v jemné omáčce z restované cibule, hořčice a vajec. Ideální chuťovou kombinaci tvoří s celozrnnou rýží.

Kód: 342
415 em 1p 3d zelene fazolky s hovezim rgb 800px
129 Kč

Zdravé a chutné zeleninové jídlo se zelenými fazolovými lusky a kousky libového hovězího masa.

Kód: 234
370 km 3d cocka po orientalsku klobasa rgb 900px
139 Kč

Pikantní směs čočky s kořenovou zeleninou s vyváženým nutričním složením a bohatým zdrojem bílkovin. Klobása je vyrobena bez konzervantů a bez lepku. Výjimečně může obsahovat...

Kód: 255
385 km 3d veprove rizoto zelenina rgb 900px
139 Kč

Rizoto z vepřové plece a rýže parboiled, kterému svěží chuť dodávají rajčata, paprika, cibule a hrášek.

Kód: 258
442 em 2p 3d koprovka s vejci rgb 800px
139 Kč

Jemná smetanová omáčka se třemi vařenými vejci, kterou ocení všichni strávníci, kteří mají rádi kopr. NÁŠ TIP! Jako přílohu vyzkoušejte naše brambory ve slaném nálevu.

Kód: 93
355 km 3d kruta na slanine ryze rgb 900px
149 Kč

Libové kousky krůtího stehenního masa dušeného doměkka s omáčkou z voňavé uzené slaniny, cibule a pepře. Přílohou je rýže parboiled.

Kód: 267
364 km 3d masove koule rajska rgb 900px
149 Kč

Šťavnaté masové koule v oblíbené rajské omáčce z vývaru, kořenové zeleniny, rajčat a voňavého koření. Přílohou jsou fusilli z rýžové mouky.

Kód: 253797
Nahoru
Další produkty

Stránka 4 z 7 - 82 položek celkem